Gotvach.bg»Статии»Кулинария»Идеи за домашна механа

Идеи за домашна механа

НевенаНевена
Новак
2251
Механа

В старите времена механата е била мястото установено за пиене, но и избора на места тогава, не е бил голям, както и в наши дни. Днес домашната механа още се радва на полулярност и събира хора, които се забавляват в уютната и обстановка.

Всеки си е мечтал да си има механа вкъщи, където в студените зимни нощи приятелски смях да оглася камината и както се пее в песните, руйно вино да се лей. А през лятото да ни разхлажда с помощта на тежки бирени халби или мирис на узо, придружен от таратор.

Сигурно си казвате - да страхотна идея, но къде? Отговорът е мазето (избата), разбира се само, ако не го употребявате по предназначение.

Ако искате да спестите място, можете да направите бар. За таверна е задължително плотът му да бъде направен от дърво. останалата част може да бъде от камък или от дърво. Сложете гумени подложки по ръба на бара, за да е удобно на гостите ви, когато решат да се облегнат с лакти върху него. Купете бар-столове от дърво, с високи облегалки, за по-добър комфорт.

Изберете дървена ламперия и стъклопис.

Нека си признаем обаче, че най-удобно и приятно е, като сме на маса. Изберете стабилна дървена маса и пейки с удобни облегалки, вместо столове. Колкото по-състарени изглеждат мебелите, толкова по-автентична ще бъде атмосферата в механата ви. За покривка на масата, най-добре ще се впише карето.

Ако все още пазите стария бюфет от къщата на дядо ви, използвайте го в механата. Ако пространството не позволява, може да сложите една две полици само.

Домашна механа

Изберете неярка светлина, за да получите по-топла атмосфера. Използвайте свещи и фенери.

Цветовете също трябва да са тъмни, неярки и топли, така ще направите помещението, по-уютно.

Използвайте стари вещи за декорация - лули, кутии за цигари, пури и книги, метални менчета и кофи, дърворезба за стените, дъбови бъчви.

Чиниите, изберете да са керамични, такива, които са били актуални едно време.

Използвайте черги, не само за пода, но и като украса на стените.

Можете да поставите дартс на стената, таблата също е добра игра за приятели ви, дошли на гости в домашната ви механа. Всичко, което ще ви донесе допълнителен уют и комфорт нека присъства в автентичната обстановка на домашната ви механа.

И най-важното - наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest